ГоловнеСоціум

Киличдароглу випереджає Ердогана більш ніж на 10%

Опитування показують, що головний конкурент Ердогана Кемаль Киличдароглу випереджає його більш ніж на 10 процентних пунктів.

Кандидат у президенти від турецької опозиції Кемаль Киличдароглу випереджає нинішнього президента Таїпа Ердогана більш ніж на 10 процентних пунктів напередодні виборів 14 травня, які багато хто вважає найбільшим голосуванням в історії Туреччини. Про це повідомляє інформагентство Reuters у понеділок, 13 листопада.

Опозиційний блок Альянс націй, згідно з опитуваннями, лідирує у парламентських перегонах принаймні на шість пунктів, випереджаючи політсилу Ердогана Партію справедливості та розвитку (ПСР) і її союзників. Прокурдська Народно-демократична партія (НДП), як і раніше, впевнено тримається вище 10%.

Постраждалі від землетрусу минулого місяця також переглядають свою лояльність до партії нинішнього лідера Туреччини.

Опитування Aksoy Research, проведене 8 березня, показало, що Кемаль Киличдароглу, який став кандидатом від опозиційного альянсу 6 березня, випереджає Ердогана з підтримкою 55,6% і 44,4% відповідно. Опозиційний блок Альянс націй набирає 44,1% голосів, а ПСР та її націоналістичні союзники – 38,2%, НДП – 10,3%.

Опитування, проведене 6-7 березня компанією Alf Research, показало, що Киличдароглу отримає 55,1%, а Ердоган — 44,9%. Основний опозиційний блок отримає 43,5% голосів, партія Ердогана та її союзники – 37,5%, НДП – 11,3%.

За даними опитування Metropoll, 34,4% респондентів поклали провину за збитки під час землетрусу на уряд, а 26,9% — на підрядників. Муніципалітети посіли третє місце: 15,4% учасників сказали, що вони винні, а 12,9% відповіли «всі».

Раніше стало відомо, що шість опозиційних партій Туреччини висунули єдиного кандидата на пост президента.