ГоловнеСвіт

Кірбі: Китай зараз робить вибір на чиїй він стороні

Китаю при розгляді питання постачання зброї РФ доведеться визначитися, чи справді він хоче стати на бік президента Росії Володимира Путіна. Про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю Голосу Америки.

«Китаю належить зробити вибір. Президент Сі Цзіньпін має зробити вибір. І ми наполегливо закликали його зробити правильний вибір, не полегшувати панові Путіну вбивство невинних українців», – сказав він.

Тому що, як наголосив Кірбі, саме так виглядав би такий крок щодо передачі зброї країні-агресорці.

«І якщо Китай дбає про свою міжнародну репутацію, можна припустити, що він вважатиме це рішення таким, що не відповідає їхнім інтересам», – зазначив він.

У Білому домі закликали Пекін зробити правильний вибір у цьому питанні.

«Китай має зробити вибір. Лідер Сі Цзіньпін має зробити вибір. І ми наполегливо закликаємо його зробити правильний вибір і не полегшувати шляхи вбивства невинних українців», – додав Кірбі.

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленського, якщо Китай об’єднається в альянс із Росією, то розпочнеться світова війна.

Як відомо, минулого тижня у Китаї вперше визнали війну РФ проти України, а також оголосили про «мирний план», який допоможе її закінчити.