ГоловнеСвіт

Китай виступив проти передачі ядерної зброї іншим країнам

Китай виступає за нерозміщення ядерної зброї за кордоном будь-якою ядерною державою. Про це заявив заступник постійного представника КНР при ООН Ген Шуан під час виступу на Раді безпеки всесвітньої організації.

«Ми виступаємо за заборону передачі ядерної зброї, щоб жодні ядерні країни не передавали свою ядерну зброю за кордон і не розміщували її за межами своєї країни. Ми також виступаємо за те, щоб розгорнуті в інших країнах ядерні озброєння були звідти виведені», — сказав він.

Шуан підкреслив, що минулого року п’ять лідерів ядерних країн заявили, що ядерну війну неможливо виграти і її не можна починати.

«Сьогодні ця заява є ще більш важливою. Китай закликає всі ядерні країни дотримуватися своїх зобов’язань, зменшувати ризик ядерної війни та уникати будь-яких конфліктів між ядерними державами», — додав заступник постпреду КНР.

Нагадаємо, 25 березня президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва домовилася з Мінськом щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. У Китаї негативно відреагували на плани Росії розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі.

Лідер правлячого режиму Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що при наростанні загроз у країні може бути введена стратегічна ядерна зброя, і для неї вже готова інфраструктура.