ГоловнеСвіт

Кордон НАТО з РФ збільшиться більш ніж удвічі – Столтенберг

Дії глави Кремля Володимира Путіна призвели до того, що протяжність кордону НАТО з Росією збільшиться більш ніж удвічі. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг під час брифінгу з міністрами оборони Фінляндії та Швеції Пеккою Гаавісто й Антті Кайкконеном.

Він зазначив, що глава правлячого режиму РФ вторгся в Україну з проголошеною метою зменшити кількість НАТО в Європі.

«У нього виходить достеменно все навпаки. У Європі буде більше НАТО, про що свідчить той факт, що і Фінляндія, і Швеція подали заявки і отримали запрошення стати повноправними членами. А коли Фінляндія приєднається, кордон НАТО з Росією збільшиться більш ніж удвічі, кордон між НАТО і Росією збільшиться на 1 300 кілометрів», – підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо, Столтенберг раніше вже підтверджував перспективу України в НАТО. При цьому перемога України у війні є єдиною можливістю інтегрувати країну і повністю включити її в євроатлантичну спільноту.

Крім того, генсек НАТО розповів про гарантії для України. Країну потрібно посилити і переозброїти до такої міри, щоб вона була спроможною протистояти подальшій агресії.