ГоловнеЕкономіка

Maersk та GustoMSC розроблятимуть інноваційне судно для встановлення вітряних турбін

Maersk Supply Service уклала угоду з інженерною компанією GustoMSC з метою розробки проекту суден нового покоління для обслуговування вітроустановок, які підходять для зростаючого ринку морської вітроенергетики в Європі, повідомили в Maersk, пише ЦТС.

Новий проект ґрунтуватиметься на характеристиках вже наявної концепції фідерного судна, розробленої для роботи в територіальних водах США.

Ця запатентована конструкція дозволить самопідйомному крановому судну залишатися на території морського вітропарку, поки буксири та баржі здійснюватимуть рейси до порту для доставки на місце зібраної вежі та лопасті вітрової турбіни.

Передбачається, що нова концепція буде вигідною за вартістю будівництва і більш ніж на 30% ефективнішою за звичайні самопідйомні судна.

Крім того, судно нового покоління менше залежатиме від несприятливих погодних умов, що дозволить виконувати операції цілий рік.

У сукупності ці характеристики сприятимуть підвищенню ефективності експлуатації та зниженню витрат на генерацію енергії морським вітропарком.

Maersk Supply Service та GustoMSC планують завершити розробку технічного проекту наприкінці поточного року.