ГоловнеСвіт

Макрон і фон дер Ляєн поїдуть до Китаю з різними програмами

Президент Франції Емманюель Макрон і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн разом вирушать до Китаю, але з різними програмами візиту. Про це заявив офіційний представник ЄК Ерік Мамер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, французький лідер запропонував главі Єврокомісії вирушити разом з ним. Мамер зазначив, що у четвер, 30 березня, фон дер Ляєн виступить з «дуже важливою доповіддю» про відносини з Китаєм, і це така доречність – здійснити потім такий візит.

«Але маю повідомити вам деяку конректність. Її поїздка не є частиною державного візиту французького президента до Китаю. Два візити відбудуться паралельно – за контекстуальної подібності, але переговори, які ми організуємо для глави Комісії, не будуть дотичними до намірів французької делегації. Тобто президентка не братиме участі у державному візиті Франції. Хоча й вирушать вони туди разом», – пояснив представник ЄК.

При цьому він припустив, що зустріч Макрона і фон дер Ляєн із главою КНР Сі Цзіньпіном буде обопільною.

Прес-секретар додав, що організаційні деталі візиту глави ЄК поки що опрацьовуються. Мамер також не виключив, що серед тем обговорення у Пекіні будуть події в Україні.

Раніше повідомлялося, що президент Франції на початку квітня планує відвідати Китай у супроводі глави Європейської комісії. Як заявив Макрон, спільна поїздка представить Пекіну «єдиний голос ЄС».