ГоловнеЕкономіка

Між Білгород-Дністровським та Овідіополем запускають катер на підводних крилах

В Одеській районній військовій адміністрації повідомили, що днями було підписано спільний наказ Одеської та Білгород-Дністровської районних військових адміністрацій та ОСУВ «Одеса», згідно з яким відкривається пасажирське сполучення через Дністровський лиман за маршрутом: Овідіополь — Білгород-Дністровський, пише ЦТС.

Зазначається, що маршрут вже відпрацьовано в тестовому режимі аби врахувати безпекові вимоги військового командування.

За один рейс скористатися послугами катера зможуть до 50 осіб.

«Нібулон», компанія-перевізник, провела відповідні роботи з підготовки судна, промірів глибин та тралення акваторій», — йдеться в повідомленні.

«Враховуючи великий попит та успішну практику минулого року вирішено і у 2023 році відкрити пасажирське водне сполучення через Дністровський лиман за маршрутом: Овідіополь — Білгород-Дністровський», — повідомив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Пасажирське судно на підводних крилах буде відправлятися від причалу №1 у Білгород-Дністровському до причалу «Нова пристань» в Овідіополь мінімум 3 рази на день та 3 рази у зворотному напрямку.

«Нещодавно було зроблено тестовий перехід на ділянці Дністровського лиману, де заплановано відновлення пасажирського сполучення між Овідіопольскою та Білгород-Дністровською громадами. Робота цієї переправи через Дністровський лиман дасть можливість людям за 20-30 хвилин пересісти у Овідіополі на місцеві автобуси та дістатися Одеси приблизно за годину. Вже найближчим часом це сполучення запрацює», — додав Крук.

Минулого року, вперше за останні 20 років було розпочато виконання пасажирських перевезень через Дністровський лиман між Овідіополем та Білгород-Дністровським. За час курсування, з серпня до 30 жовтня 2022 року, було перевезено більше 8 тис. пасажирів.