ГоловнеЕкономіка

Молдова не запроваджуватиме заборону на постачання зерна з України

Обговорення обмежувальних заходів у країні почали, оскільки асоціація Forța Fermierilor закликала владу обмежити ввезення агропродукції з України.

Молдова не запроваджуватиме заборону на постачання зерна з України, як це зробили Польща, Угорщина та Словаччина, йдеться в заяві Мінсільгоспу країни.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК inform.

«Проти імпорту українського зерна жодних обмежень запроваджувати зараз не планується», — зазначили у відомстві.

Як уточнюється, обговорення обмежувальних заходів у країні почали, оскільки молдавська асоціація Forța Fermierilor (Сила фермерів) закликала владу обмежити ввезення агропродукції з України.

Представники організації вважають, що тимчасова заборона на імпорт української сільськогосподарської продукції трьома країнами-членами ЄС може призвести до збільшення імпорту до інших країн, зокрема й до Молдови. А це, в свою чергу, може спричинити ще більший обвал цін.

Як альтернативу обмеженням на імпорт фермери розглядають також і компенсації від ЄС. Але, як наголосили у міністерстві сільського господарства, Молдова не може претендувати на такі компенсації, оскільки не є членом блоку.

Нагадаємо, що уряд Словаччини вирішив тимчасово припинити ввезення зерна й іншої агропродукції з України. Днями таку ж заборону запровадили ще дві країни — 15 квітня уряд Польщі запровадив заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України до 30 червня. А 16 квітня Угорщина запровадила тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарських продуктів з України, у тому числі зернових та олійних культур.