ГоловнеЗдоров’я

Найчастіші причини появи синців під очима і секрети, які допоможуть від них позбутися

Як перемогти синці під очима: косметологи дали 5 робочих лайфхаків.

Темні кола під очима не прикрашають жінку. Іноді вони з’являються, тому що ви банально не виспалися або сильно втомилися на роботі. Однак в окремих випадках цей естетичний дефект сигналізує, що з організмом не все в порядку. Як би там не було, позбутися від синців хочеться тут і зараз. Як це правильно зробити, розповіли експерти, інформує Ukr.Media.

Причини появи синців під очима

Перш ніж користуватися косметикою чи іншими засобами, потрібно зрозуміти, що спричинило естетичну проблему.

Стреси, недосипання

Через постійну втому та перенапругу порушується робота кровоносної системи. Капіляри стають помітнішими, через що шкіра набуває характерного темного відтінку. На жаль, навіть повноцінний відпочинок не завжди допомагає позбутися неприємного візуального ефекту.

Вікові зміни

З роками синтез колагену та еластину в організмі знижується, менше виробляється гіалуронової кислоти. Шкіра стає сухішою, втрачає щільність та еластичність. Поступово вона ще більше стоншується, капіляри починають просвічуватися, і сині кола проявляються чіткіше.

Генетичні особливості

Синці можуть появлятися навіть у молодому віці, якщо їх причина криється в генетиці. Деякі захворювання та особливості організму передаються у спадок і можуть впливати на нашу зовнішність. Наприклад, алергія, ураження нирок, печінки, серцево-судинна недостатність та хвороби ШКТ часто провокують появу фіолетових тіней під очима.

Не останню роль у цьому відіграє рівень гемоглобіну — білка, що доставляє кисень та поживні речовини до тканин. Якщо в крові мало заліза, судини набувають темного відтінку і стають добре помітними під тонкою шкірою повік.

Неправильний догляд

Неякісна косметика з агресивними формулами, яка не відповідає типу шкіри, порушує цілісність рогового шару і може спричинити алергію. Зайве тертя при знятті макіяжу також стоншує епідерміс, і синці під очима стають помітнішими.

Як позбутися темних кіл?

Усунути естетичний дефект тільки за допомогою доглядової косметики не вийде: потрібний комплексний підхід та зміна способу життя.

Пройдіть обстеження

Якщо синці під очима — наслідок внутрішніх порушень та захворювань, позбутися їх домашніми методами не вдасться. Варто показатися лікареві, здати аналізи, щоб виключити патології нирок, печінки або серця, а при необхідності пройти лікування. Тільки після цього можна вдатися до косметики.

Перегляньте меню та режим дня

Переконайтеся, що ви точно висипаєтеся. Сон повинен займати щонайменше 8 годин на добу. Він необхідний для насичення клітин киснем, нормального обміну речовин, і мікроциркуляції. Щоб виводити з організму токсини, пийте більше води, їжте свіжі фрукти та овочі. Основне завдання — підвищити рівень гемоглобіну, для вироблення якого необхідні залізо, фолієва кислота, вітамін С. Вони містяться в таких продуктах, як м’ясо, печінка, риба та морепродукти, яйця, шпинат, листова зелень, чорні та червоні ягоди.

Відмовтеся від куріння чи алкоголю, якщо вони присутні у вашому житті. Впроваджуйте звичку довше гуляти на свіжому повітрі, наприклад, вечорами або після роботи. Не забувайте про фізичну активність. Якщо немає можливості відвідувати спортзал, робіть зарядку вранці протягом 10-15 хвилин, ходіть пішки. Скоротіть час, який проводите за гаджетами. Через постійну напругу очей судини починають просвічуватися крізь шкіру, і утворюються синці.

Використовуйте косметику, що відбілює та зволожує, з антиейдж-ефектом

До складу таких засобів входять компоненти, які стимулюють лімфо- та кровотік. До них відносяться гіалуронова кислота, кофеїн, антиоксиданти, екстракти водоростей та м’яти.

Робіть щоденний самомасаж обличчя протягом 15 хвилин

Проста процедура допоможе розігнати кров та лімфу, покращить мікроциркуляцію та зменшить набряклість. Оскільки тонка шкіра нижніх повік часто страждає від нестачі вологи, після масажу наносьте зволожуючий крем рухами, що поплескують. Взимку, коли настає опалювальний сезон, стежте, щоб у кімнаті повітря не було надмірно сухим.

Наносьте на шкіру сонцезахисні засоби

Застосовуйте їх цілий рік, а не тільки в літній період. Навіть взимку ультрафіолет призводить до фотостаріння шкіри повік. Використовуй косметику з високим ступенем захисту.