ГоловнеСвіт

Нові британські санкції щодо росії охоплюють компанії, причетні до крадіжок українського зерна

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про новий пакет санкцій щодо росії. Під нові обмеження потраплять компанії, близькі до «Росатома», а також причетні до крадіжок українського зерна фізичні та юридичні особи.

Як пише ЦТС, про це пише Економічна правда з посиланням на повідомлення британського уряду.

Зазначається, що в транспортній сфері санкції будуть застосовані щодо 24-х причетних до крадіжок українського зерна організацій та осіб. Серед них Pawell Shipping Co LLP, «Государственная зерновая корпорация» (ГЗК) та її директор Нікіта Бусел, які пов’язані з систематичним розкраданням українського зерна. Зерно та інше продовольство було викрадені окупантами на тимчасово окупованих територіях України і експортовані під маркуванням «російські товари».

Також під санкціями опинилися шість великих російських судноплавних компаній, які допомагають рф обходити санкції, зокрема, Sun Ship Management, що пов’язана з «Совкомфлотом», найбільшою державною судноплавною компанією росії.

Раніше повідомлялося, що проект одинадцятого пакету санкцій Європейського Союзу проти росії передбачає заборону доступу до європейських портів суднам, які намагаються обійти вже запроваджені обмеження щодо російської нафти.