ГоловнеЗдоров’я

Обов’язкові продукти, які включають у свій раціон харчування довгожителі

Що їсти, щоб довго жити.

Прожити багато років, залишатися при цьому на своїх ногах хочеться всім. Людина веде здоровий спосіб життя, намагається проявляти фізичну активність, правильно харчуватися, щоб залишатися у формі, щоб зберігати хороше самопочуття, інформує Ukr.Media.

За рахунок всього цього вона підвищує свої шанси на те, щоб збільшити тривалість життя. Але все ж гарантією того, що остання буде високою, вони не є.

Щоб не померти молодим, щоб прожити максимально багато, індивіду слід брати приклад з довгожителів. Вони такими є, оскільки в раціон включають певні продукти.

Броколі

У складі цього овоча є компоненти, які зміцнюють серцево-судинну систему, які попереджають кисневе голодування. Хром також міститься в броколі. Він необхідний, щоб нормалізувати артеріальний тиск, знизити ризик розвитку інсульту.

Найкраще цей продукт впливає на організм, коли вживається в сирому вигляді або ж тоді, коли був приготований на пару.

Жирна риба

Вона є джерелом омега-3 жирних кислот. Ці речовини потрібні для захисту серцево-судинної системи, для профілактики небезпечних захворювань. До таких належать атеросклероз, аритмія, стенокардія.

Найкорисніше в цьому відношенні буде слабосолона риба. Річ у тім, що при термічній обробці кислоти руйнуються, продукт за рахунок цього втрачає свою цінність.

Томат

У складі цього овоча є лікопін. Він є антиоксидантом, який не дає здоровим клітинам пошкоджуватися і перероджуватися. За рахунок цього відбувається профілактика ракових захворювань.

Максимальний ефект від вживання помідорів настане в тому разі, якщо вони будуть термічно оброблені, але коротко.

Вівсянка

У складі цільнозернової крупи є антиоксиданти, вітаміни і клітковина. Даний продукт допомагає регулювати рівень холестерину, стимулює роботу кишечника, нормалізує рівень цукру в крові.

Ризик передчасної смерті при вживанні вівсянки знижується на 9%.

Ці продукти обов’язково потрібно зробити частиною раціону харчування. В такому випадку шансів стати довгожителем буде багато.