ГоловнеЕкономіка

Один з терміналів «Нібулона» на Дніпрі відновив роботу з водним транспортом

«Нібулон» частково відновив річкові перевезення на Середньому Дніпрі. Зокрема, приймання зернових з водного транспорту здійснюється філією компанії у Кременчуці.

Як пише ЦТС, про це розповів директор з логістики «Нібулону» Сергій Калкутін в інтерв’ю Портам України.

Зокрема, він проінформував що восени 2022 року було відновлено роботу всіх річкових підприємств компанії, що знаходяться на підконтрольних Україні територіях. Це в тому числі стосується терміналів на лівому березі Дніпра, які вже приймають зерно з Харківської та Запорізької областей.

«Єдиний наш річковий термінал, який здійснює відвантаження і на водні шляхи, і на залізницю, це Кременчуцька філія. Наразі це своєрідний центральний перевалочний хаб нашої компанії, який здійснює приймання зерна з водного транспорту — ми відновили перевезення на Середньому Дніпрі, де його перевантажують у вагони», — заявив Сергій Калкутін.

Він додав, що за поточних умов для забезпечення роботи річкових терміналів використовуються найближчі до них залізничні станції. Річкові філії наразі не мають завантаження на 100%, але деякі з них показують «достойні результати».

Також Сергій Калкутін повідомив, що зараз під тимчасовою російською окупацією перебувають Голопристанська та Кам’янсько-Дніпровська філії «Нібулона». Вознесенська та Новоодеська філії обмежені у відвантаженні на воду. А підприємство в Козацькому фактично зруйноване.

Нагадаємо, що за підсумками першого кварталу 2023 року компанія «Нібулон» відправила на експорт 655 тис. т агропродукції. В розрізі номенклатури вантажів за 3 місяці 2023 року було експортовано 341 тис. т кукурудзи, 270 тис. т пшениці, 28 тис. т ячменя, 16 тис. т склали інші культури.