Політика

Подоляк: Партнери розуміють, що найближчими місяцями ЗСУ можуть «дотиснути»

Західні партнери розуміють важливість постачання озброєння в Україну і те, що українські військові найближчими місяцями можуть «дотиснути» Росію. Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону.

«Всі розуміють, що війну не можна затягувати, не треба дозволяти, щоб вона (Росія, — ред.) зменшила інтенсивність бойових дій, щоб вона була ще рік або два або три. Наші партнери це розуміють, що можна найближчими місяцями остаточно дотиснути РФ, і для цього нам потрібний певний інструмент, і передачу його потрібно прискорювати», — зазначив він.

За словами Подоляка, процеси передачі озброєння йдуть набагато швидше. Більшість політичних рішень вже прийнято, і зараз актуальнішим є питання логістики.

Нагадаємо, як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, постачання важкого озброєння Україні від західних країн найближчим часом збільшиться.
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що результатом чергового Рамштайну стало збільшення постачання озброєння та обороноздатності країни.