ГоловнеСвіт

Польща готова відновити залізну завісу — Дуда

У Польщі готові відновити залізну завісу, якщо на сході буде агресивна держава, яка хоче вбивати та забирати свободу у своїх сусідів. Про це повідомляє польське видання PAP.

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що країна докладе всіх зусиль, щоб не допустити розгортання регіональної війни у Європі.

«Наразі ми мобілізуємося. Збільшуємо ліміт наших оборонних витрат, вони нещодавно перевищили рівень 2% від ВВП і будуть на рівні 4% у 2023 році. Польське суспільство це розуміє», — сказав він.

Дуда впевнений, що поляки більше ніколи не хотіли б бачити у себе «русский мир» і навіть готові сформувати залізну завісу.

«Я готовий до того, що залізна завіса буде відбудована, якщо ми матимемо справу з агресивною державою на східному кордоні, яка хоче вбивати своїх сусідів, яка хоче забрати їхню землю, яка хоче відібрати їхню свободу. Тому я готовий побудувати залізну завісу до небес просто для того, щоб вони трималися подалі від нас. Нехай Росія забере собі свій «русский мир», якщо їм він подобається. Нам не подобається”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Дуда закликав зібрати для України бригаду танків.