ГоловнеСвіт

Польща отримає від Швеції літаки-розвідники

У найближчі місяці Польща отримає зі Швеції два літаки далекого радіолокаційного виявлення. Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitterв.

«У липні цього року ми підписали контракт на постачання двох літаків далекого радіолокаційного виявлення Saab 340 AEW для Війська польського. Сьогодні у Швеції був представлений один із літаків для польських ВПС», – написав він.

За словами Блащака, замовлені літаки, перший з яких перший буде поставлений на озброєння ВПС Польщі протягом кількох місяців, значно посилять можливості країни щодо раннього виявлення та попередження.

Раніше Польща підписала угоду зі США про купівлю 96 ударних гелікоптерів Apache. Документ передбачає створення центру обслуговування гелікоптерів на базі заводу WZL-1 у польському місті Бидгощ.

Як відомо, Польща проводить масштабне переозброєння армії. Крім американських танків Abarms та ракетних систем HIMARS, програма передбачає виробництво великої кількості сучасних озброєнь у партнерстві з Південною Кореєю.