ГоловнеСвіт

Польща отримала першу РСЗВ Chunmoo з Південної Кореї

До Польщі прибула перша реактивна система залпового вогню K239 Chunmoo з Південної Кореї. Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter.

«Перша корейська ракетна установка K239 Chunmoo щойно прибула до Польщі. Вона була встановлена на польській вантажівці Jelcz», — написав він.

За словами міністра, інші південнокорейські РСЗВ прибудуть до кінця року.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Польща підписала угоду про купівлю 288 реактивних систем залпового вогню Chunmoo у межах угоди з Південною Кореєю.

K239 Chunmoo — це самохідна реактивна система залпового вогню, розроблена у 2013 році для заміни застарілої K136 Kooryong у південнокорейській армії. Вона здатна запускати кілька різних керованих і некерованих артилерійських ракет.

Як відомо, Польща проводить масштабне переозброєння армії. Крім американських танків Abarms та ракетних систем HIMARS, програма переозброєння передбачає виробництво значної кількості сучасних озброєнь у партнерстві з Південною Кореєю.

У грудні минулого року Польща отримала першу партію бронетехніки з Південної Кореї — 10 танків K2 Black Panther та 24 самохідні гаубиці K9 Thunder.