ГоловнеСвіт

Прем’єр Вірменії повідомив про плани на 125% збільшити витрати у сфері оборони

Витрати Вірменії у сфері оборони у 2024 році порівняно з 2018 роком планується збільшити на 125% або 309 млрд. драмів, заявив у понеділок прем’єр-міністр республіки Нікол Пашинян.

«Водночас, динаміка зростання видатків на оборону жодним чином не суперечить мирному порядку, раніше заявленому урядом Вірменії», — сказав Пашинян на парламентських слуханнях щодо проекту держбюджету на 2024 рік.

За його словами, витрати на оборону для республіки є суттєвими та ключовими.

«Реформування нашої армії та наших Збройних сил має для нас першорядне значення», — наголосив глава уряду.

Він зазначив, що наявність боєздатних Збройних сил є законним правом та обов’язковим атрибутом будь-якої держави.

«І ми рухаємося вперед у цьому напрямі. Звичайно, не тими темпами, якими хотілося б, проте на те є цілком об’єктивні та суб’єктивні причини. Проте, маю констатувати: влада Вірменії вже реалізує заявлений ними раніше курс. Зокрема на диверсифікацію наших відносин у сфері безпеки», — заявив прем’єр-міністр.

Міністр фінансів Вірменії Ваге Ованісян, у свою чергу, повідомив, що капітальні витрати у сфері оборони у 2024 році мають становити близько 555 млрд. драмів.

«Це на 7% більше, ніж 2023 року. Йдеться, по суті, про 5,3% ВВП країни», — сказав Ованісян на парламентських слуханнях щодо проекту держбюджету на 2024 рік ($1 — 402.55 драма).