ГоловнеСвіт

Rheinmetall виготовить снаряди для України на €142 млн

Німецький збройний концерн Rheinmetall отримав нове замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько 142 млн євро. Про це повідомила компанія.

«Замовлення включає десятки тисяч повних 155-мм артилерійських снарядів, включаючи снаряд, запал, порох і капсуль. Замовником є країна-партнер НАТО, яка задекларувала намір підтримувати Україну в її оборонній боротьбі ефективною довгостроковою військовою допомогою», – йдеться у повідомленні.

Боєприпаси вироблятиме Rheinmetall Expal Munitions, нещодавно придбана іспанська дочірня компанія групи. Вони будуть поставлені у 2025 році.

При цьому уточнюється, що виробництво і поставка близько 40 тис. снарядів для України з попереднього замовлення має відбутися в 2024 році.

«У 2024 році Rheinmetall планує значно збільшити потужності виробництва боєприпасів на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці та Австралії, довівши річну потужність виробництва близько 700 тисяч артилерійських снарядів», – зазначили у концерні.

У жовтні стало відомо, що Україна отримає від Rheinmetall 150 тисяч снарядів. Їх замовив уряд Німеччини. Декілька десятків тисяч снарядів планується доставити в Україну вже у 2023 році, а решту – у 2024 році.

А напередодні стало відомо, що Rheinmetall планує побудувати перші зразки бронетехніки в Україні вже у 2024 році.

Rheinmetall нині є найбільшим партнером України. Зокрема, у 2022 році група прийняла замовлення на суму близько 900 млн євро, а у 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до 2,5 млрд євро.