ГоловнеСоціум

Rolls-Royce скоротить до 2500 співробітників

Британська машинобудівна компанія Rolls-Royce оголосила, що скоротить до 2500 співробітників, оскільки її новий генеральний директор прагне побудувати більш ефективний бізнес.

Про це пише Reuters.

За останнє десятиліття Rolls-Royce, чиї двигуни і системи використовуються на літаках Airbus A350 і Boeing 787, а також на кораблях, підводних човнах і в енергетиці, пережила кілька реструктуризацій, в результаті яких було скорочено понад 13 тисяч співробітників.

Туфан Ергінбілгіч, який очолив концерн в січні, є останнім генеральним директором, який намагається подолати неефективність компанії. Rolls довгий час відставав від прибутку General Electric, свого головного конкурента в секторі широкофюзеляжних літаків.

У вівторок компанія оголосила, що планує скоротити до 2 500 посад із загальної кількості 42 тис співробітників.

«Це ще один крок на нашому багаторічному шляху трансформації для створення високоефективного, конкурентоспроможного, стійкого і зростаючого Rolls-Royce», — заявили в компанії.

Завдяки відновленню далекомагістральних перевезень цього року, а також стратегії Ергінбілгіча, акції компанії зросли на 133% з січня.