ГоловнеЕкономіка

Розпочати промислове рибальство в Україні можна буде через «Е-Рибу»

До 2025 року декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов риби в Україні здійснюватиметься за заявочним принципом в електронній формі — через онлайн сервіс «Е-Риба».

Це передбачає постанова Кабміну № 1076 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов в електронній формі», яка оприлюднена на Урядовому порталі.

Відтепер суб’єкти рибного господарства, які планують рибалити у промислових масштабах або здійснювати дослідний вилов зобов’язані щороку до 1 листопада декларувати право на це шляхом подання відповідної електронної декларації.

Декларація на промислове рибальство та дослідний вилов формується, підписується та подається в автоматичному режимі до «Е-Риби».

Реалізація експериментального проєкту триватиме протягом двох років та забезпечить:

зменшення адміністративного навантаження на суб’єкти рибного господарства шляхом спрощення процедури отримання ними документів дозвільного характеру
запровадження можливості надання/отримання адміністративних та інших послуг галузі рибного господарства в електронній формі;
мінімізацію корупційних ризиків.
Координуватиме експериментальний проєкт Мінагрополітики.

Про початок роботи системи «Е-Риба» найближчим часом буде повідомлено на інформаційних ресурсах Держрибагентства.