ГоловнеСвіт

Румунія, США та Україна проведуть навчання у Чорному морі та дельті Дунаю

Військово-морські сили Румунії та США з 11 по 15 вересня проведуть у Чорному морі та дельті Дунаю багатонаціональні навчання Sea Breeze 23.3. Про це повідомила пресслужба ВМС Румунії, передає Європейська правда.

У навчаннях також візьмуть участь військовослужбовці з Болгарії, Франції, Великої Британії, Туреччини та України.

Основною метою проведення навчань є розвиток оперативної та тактичної сумісності між країнами-учасницями у сфері протидії вибухонебезпечним предметам, зокрема, морським мінам з метою забезпечення свободи судноплавства.

Від ВМС Румунії в навчаннях будуть задіяні морський земснаряд Sublocotenent Alexandru Axente, швидкохідний водолазний корабель Venus, бронекатер Posada, три бронетранспортери-амфібії, штурмові катери та інші плавзасоби, а також фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв, морські піхотинці та штабні офіцери.

З боку США в навчаннях візьмуть участь морський патрульно-розвідувальний літак Poseidon, водолази-сапери з катерами та спеціальною технікою. Інші країни направлять на навчання водолазів, саперів та профільних представників штабів.

Як відомо, ситуація у Чорному морі та на Дунаї залишається напруженою через російські провокації. Війська РФ систематично обстрілюють українські порти на Дунаї та блокують судноплавство у Чорному морі.