ГоловнеСоціум

Що робити при блекауті? Практичні рішення для мешканців багатоповерхівок

Що робити при блекауті? Три практичні рішення

У ситуації систематичної відсутності світла і регулярних перепадів напруги постало гостре питання автономності своєї електромережі та захисту побутової техніки.

Заглибившись у це питання, я зупинився на трьох варіантах:

Перший і самий, здавалося б, простий – генератор.
Другий, самий на слуху – портативна зарядна станція.
Третій, нове для мене словосполучення – гібридний інвертор.

Якщо користуватись виключно генератором, то виникають серйозні проблеми:

1) його не можна використовувати в домашніх умовах через вихлопні гази і сильний шум, а якщо дивитися в бік інверторних генераторів — дорожче звичайних і мала потужність, і все одно потрібен хоча б балкон, що провітрюється.

2) завжди потрібно заправляти паливом, що несе додаткові витрати.

3) великі габарити та величезну вагу.

Переносні системи безперебійного живлення (зарядні станції) не дозволять вам подати живлення на чайник, бойлер або будь-яку іншу життєво необхідну техніку. Час автономної роботи вкрай низький за дуже високої вартості.
Я так і не зрозумів, що робити у випадку, якщо вийде з ладу акумулятор, а судячи з повідомлень від «щасливих» власників даних зарядних станцій – проблема актуальна.

У той час як рішення, побудоване на гібридному інверторі, дозволяє живити електромережу вдома повністю з однієї точки.
Гібридні інвертори з підключеними до них акумуляторами дозволять вам користуватися всією електрикою будинку без зайвих дій, ви навіть не помітите відключення електроенергії.

Чим система, побудована на гібридних інверторах краще за інші рішення?

Коли є світло — гібридний інвертор пропускає через себе електричний струм, а під час відключення світла автоматично і непомітно починає живити ваш будинок від встановлених акумуляторів, які можна масштабувати аж до автономної роботи протягом кількох діб. Типи акумуляторів можуть бути різними, все залежить від ваших можливостей і потреб.

Також гібридний інвертор дозволяє з метою отримання електроенергії підключати сонячні панелі, вітряки та паливні генератори.
Все це відбувається в автоматичному режимі з можливістю контролювати всі процеси з вашого боку при підключенні до Wi-Fi.
Є моделі різних потужностей, а також акумулятори і що не менш важливо — крутий електрик, який може встановити всю цю систему!

З усіх питань пишіть на email: s@4it.site або дзвоніть +380675155333, +380978225919.