ГоловнеСвіт

Швеція і Україна уклали угоди, які прискорять постачання зброї

Нові угоди між Україною та Швецією, укладені на саміті НАТО в Вільнюсі, спрощують і прискорюють постачання військової техніки ЗСУ. Про це повідомило шведське Міноборони.

Зазначається, що Управління оборонних матеріалів Швеції (FMV) підписало з Україною договір про підтримку закупівель.

«Ця угода дає змогу Україні закуповувати оборонну техніку безпосередньо у промисловості, що скоротить терміни постачання», — йдеться у релізі.

Крім того, міністр оборони Швеції Пол Йонсон уклав з Україною угоду про захист безпеки, яка дає можливість Стокгольму та Києву обмінюватися конфіденційною інформацією, наприклад, щодо тестових польотів винищувачів JAS Gripen або іншої техніки.

«Підписанням цих угод ми робимо подальші кроки для посилення обороноздатності України та забезпечення закупівлі нової оборонної техніки безпосередньо у промисловості. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки їй потрібно, щоб виграти війну, відновити свою свободу та відбудувати свою країну», — наголосив Йонсон.

Нагадаємо, у кінці червня Швеція оголосила про новий пакет допомоги Україні на загальну суму 32,5 мільйона євро, який піде на гуманітарні потреби та відбудову.