ГоловнеСвіт

Швеція проведе найбільші військові навчання за 25 років

На території Швеції у квітні і травні відбудуться військові навчання Аврора-23, які стануть найбільшими національними маневрами за більш ніж 25 років. Про це повідомляють Збройні сили Швеції.

Вказано, що в навчаннях візьме участь низка країн та всі види шведських військ. Загальна кількість задіяних сил – понад 26 тисяч людей. Військові відпрацьовуватимуть протидію збройному нападу на Швецію.

Тренування проводитимуться в повітрі, на землі та на морі по всій Швеції, але основні події пройдуть у південній частині країни та навколо острова Готланд.

Повітряні навчання здебільшого проводитимуть на півдні Швеції вдень та вночі з 24 квітня по 11 травня. Вильоти бойової авіації, вертольотів, транспортної та іншої авіації виконуватимуть з кількох авіабаз та цивільних аеропортів.

За даними ЗМІ, окрім Швеції, у маневрах братимуть участь США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Росія підняла по тривозі весь Тихоокеанський флот. Моряки виконали торпедні, артилерійські стрільби та ракетні пуски по ударних групах та наземних об’єктах умовного супротивника.