ГоловнеСоціум

Списки бійців Гвардії наступу будуть засекречені – голова МВС

Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що Міністерство внутрішніх справ не буде оприлюднювати списки рядових бійців Гвардії наступу. Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

За словами Клименка, наразі надійшло та опрацьовується 23 тисячі заявок від кандидатів у добровольці.

«Насправді ми побачили, що є дуже багато людей – і чоловіків і, до речі, жінок, які захотіли приєднатися до Гвардії наступу на різних позиціях. Не тільки у розвідці – прийшли медики, водії, ремонтники, техніки і так далі. У нас уже зареєстровано понад 23 тисячі заявок. Інформація про понад 35 тисяч заявок, яка була розповсюджена, є недостатньо точною, тому що в кількість 35 тисяч входить і кількість наданих консультацій. Чистих заявок у нас – понад 23 тисячі», – розповів очільник МВС.

Він зазначив, що близько 5% з усіх заявок надійшли від жінок.

«Весь особовий склад, насамперед розвідка, штурмові підрозділи – це люди, які на час війни будуть надзвичайно закриті від надання інформації широкому загалу… У різних підрозділах співвідношення (людей із системи МВС і добровольців) різне – і 40 відсотків людей із системи, і 35, і 45. Це стає зрозумілим під час формування цих підрозділів. Звичайно, вже є ті новобранці, які були прийняті і проходять службу, проходять відповідну підготовку. Це – тисячі людей, але більш точні цифри не можу називати. Але вони вже зараз отримують форму, екіпіровку і виїжджають на полігон для проведення навчання», – заявив Клименко.

Він також повідомив, що іноземців зараз у добровольчі штурмові бригади не беруть.

Як розповів очільник МВС, кожну таку бригаду намагатимуться озброїти належним чином, насамперед західною технікою та озброєнням НАТО.

За словами Клименка, мінімальна зарплата у місці постійної дислокації – на рівні від 25 тисяч гривень. Далі це буде визначатися районом перебування людини і веденням бойових дій.

«Тобто ця сума – це база. Але, наприклад, якщо говорити про громадянина, який був майором, то він відразу отримає пару тисяч за звання. Відповідно, від посади людини також залежатиме, яким буде її грошове забезпечення», – пояснив голова МВС.

Нагадаємо, тільки за перший день запису до Гвардії наступу було подано 2 049 анкет, до ЦНАПу за інформацією звернулися 3 086 громадян.