ГоловнеПолітика

США продовжать фінансово допомагати Україні

Україна забезпечена міжнародною фінансовою підтримкою щонайменше до кінця 2023 року і якщо навіть бойові дії на території країни продовжаться, союзники знайдуть можливість і надалі допомагати Києву. Про це у вівторок, 11 квітня, заявила глава міністерства фінансів США Джанет Єллен, пише Голос Америки.

Зокрема, виступаючи перед учасниками зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, вона заявила, що США, Євросоюз та інші міжнародні донори вже акумулювали фінансові ресурси для забезпечення потреб України до кінця року.

Зазначиться, що потреба України у зовнішньому фінансуванні, якщо вторгнення Росії буде відбито до середини 2024 року, становитиме $115 млрд. Якщо війна затягнеться до кінця 2025 року, ця потреба зросте до $140 млрд.

Йєллен у виступі наголосила, що навіть якщо війна затягнеться, США та їхні партнери знайдуть можливості закрити потреби України.

«Я переконана у стійкій двопартійній підтримці Конгресу США, і це ж стосується наших партнерів», — сказала міністр.

Нагадаємо, згідно з останніми оцінками Світового банку, вартість відновлення України зросла до $411 млрд, що більш ніж удвічі перевищує розмір довоєнної економіки України у 2021 році. Також банк погіршив прогноз щодо ВВП України.