ГоловнеСвіт

США продовжать надавати допомогу Україні — Білий дім

Сполучені Штати Америки продовжать надавати військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні у протистоянні з Російською Федерацією. Про це у суботу, 18 березня, йдеться у заяві прес-служби Білого дому, зробленій за підсумками онлайн зустрічі військового керівництва України, президента та представників державних адміністрацій з американською стороною.

У повідомленні сказано, що сторони обговорили підтримку в галузі безпеки у протистоянні повномасштабній військовій агресії РФ, а також оновлену інформацію щодо ситуації на фронтах.

Представники Штатів запевнили українську сторону у «невпинній підтримці США Збройних сил України під час жорстокого протистояння з Росією».

«Українські офіційні особи надали оновлену інформацію про умови на полі бою і висловили вдячність за допомогу США в галузі безпеки, що триває», — йдеться в публікації.

Також у Білому домі зазначили, що офіційні особи США підтвердили «непохитну підтримку» Штатами України, «оскільки вона захищає свій суверенітет та територіальну цілісність».

Сполучені Штати Америки мають намір до вересня 2023 року надати Україні 7,4 млрд. доларів додаткової фінансової допомоги.

США продовжують роботу над новим пакетом воєнної допомоги для України.