ГоловнеСоціум

США виділили $42 млрд на забезпечення американців доступом до інтернету

З метою забезпечення доступу до високошвидкісного широкосмугового інтернету для всіх американців до 2030 року Білий дім розподілив 42 млрд доларів між 50 штатами. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Техас і Каліфорнія очолюють список фінансування — 3,1 млрд доларів і 1,9 млрд відповідно. Менш густонаселені штати, такі як Вірджинія, Алабама та Луїзіана теж потрапили в десятку найбільшпрофінансованих. У цих штатах великі сільські райони з меншим доступом до інтернету, ніж у великих містах.

«Це найбільша інвестиція у високошвидкісний Інтернет. Для того, щоб сучасна економіка працювала доступ до Інтернету так само важливий для всіх, як електрика, або вода, або інші базові послуги», — заявив президент США Джо Байден.

За даними адміністрації Байдена, близько 8,5 млн локацій у США не мають доступу до широкосмугового з’єднання. Найбільші провайдери країни, такі як Verizon, Comcast, Charter Communications неохоче надають доступ до малонаселених сільських громад, оскільки інвестиції дорогі, а регіони не пропонують багато передплатників. Відсутність широкосмугового доступу до інтернету привернула увагу уряду під час пандемії COVID-19, коли учні були змушені навчатися онлайн.

Нагадаємо, SpaceX вивела на орбіту 47 супутників для поповнення орбітального угрупування інтернет-системи Starlink.

Також повідомлялося, що в Іраку планують вперше запустити супутниковий інтернет.