ГоловнеПолітика

США, як і раніше, вважають для себе важливою підтримку України

Запит на фінансування України буде ухвалено Конгресом, коли його висунуть на голосування. Про це у середу, 1 листопада, заявив речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє Голос Америки.

«Ми вважаємо практичним питанням, що коли запит на фінансування для України буде висунуто на голосування — він пройде розгляд в обох палатах Конгресу», — сказав Міллер.

Він додав, що США, як і раніше, вважають для себе важливою підтримку України. Він підкреслив, що Сполучені Штати допоможуть Україні захиститися від російських атак.

«Ви бачили, як президент в Овальному кабінеті виголосив промову про нашу підтримку України. Ми будемо й надалі залишатися зосередженими на цьому», — додав він.

Керівник Держдепу США Ентоні Блінкен і шеф Пентагону Ллойд Остін виступили на слуханнях у Сенаті з метою забезпечити виділення пакету у 106 млрд доларів, більша частина якого призначена для підтримки України та Ізраїлю.

Як повідомлялося, адміністрація Джо Байдена попросила у Конгресу схвалити 106 млрд доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що така пакетна угода допоможе затвердити всю суму.

Водночас у Конгресі хочуть проголосували окремо за такі ініціативи.