ГоловнеСвіт

Суецький канал продовжив дію знижок для суден, що перевозять ЗПГ

Адміністрація Суецького каналу (SCA) продовжила дію знижок для суден, що перевозять ЗПГ за маршрутом США — Азія.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Для стимулювання транзиту через Суецький канал суден, що перевозять ЗПГ, як у вантажі, так і в баласті, до кінця року діятиме низка знижок.

Для СПГ-танкерів, що курсують між портами Мексиканської затоки та портами на південь від Мексиканської затоки, а також портами в Азії, буде застосовуватися вищий із двох видів знижок.

Розмір знижок залежатиме від того, наскільки далеко на схід заходить судно: 30% знижка для портів від порту Сур в Омані до індійського Кочіма; 60% знижка для портів на схід від Кочин до Порт-Кланга в Малайзії; та 75% для портів на схід від Порт-Кланга.

Для суден, що перевозять ЗПГ і працюють між портами східного узбережжя Північної Америки та портами Індійського субконтиненту та Азіатсько-Тихоокеанського регіону, застосовується нижчий рівень знижок. Для портів від Карачі (Пакистан) до Кочина (Індія) діє знижка у розмірі 10%, а для портів на схід від цього району — знижка у розмірі 35% від звичайних ставок збору.

Новий розмір знижок застосовується з 1 липня 2023 року. Судна спочатку сплачують усі звичайні збори в повному обсязі за транзит Суецьким каналом, а потім подають заявку на отримання знижки.