ГоловнеПолітика

Світ знає: Росію можна зупинити — Зеленський

У вечірньому відеозверненні до народу країни президент Володимир Зеленський говорив про необхідність об’єднання цивілізованого світу у спільній боротьбі проти російської агресії.

Почав промову Зеленский з розповіді про обстріл Куп’янська на Харківщині.

«Ніхто і ніде не може почуватися безпечно, поки агресор не розбитий. Це те, що кожен день в Україні доводить — усе те, що російські війська та спецслужби окупанта роблять на нашій землі проти наших людей. І це те, що вони мріють принести на землі інших народів… Увесь світ це знає. Так само світ знає: Росію можна зупинити. Це спільний інтерес. Зупинити силою наших воїнів — на передовій. Нашою зброєю — як українською, так і тією, яку ми отримуємо від партнерів. Силою права, тобто санкціями, які потребують постійного посилення, а також — нашою спільною роботою заради справедливості», — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що у світу має бути зараз одна мета — поразка Росії.

«Кожен прояв російського терору, кожен день агресії — це додаткові аргументи, що все це має завершитись у трибуналі — у новому Нюрнберзі щодо рашизму… Щодо тих, хто знищує життя і людей, у кого ракети — проти музеїв, а керовані авіабомби — проти церков. Росія має програти. Іншої мети у світу бути не може. Бо все інше — це програш життя, це програш права, це програш, власне, світу,» — підкреслив президент.