ГоловнеСвіт

У Білому домі припустили, коли США оголосять новий пакет допомоги Україні

Сполучені Штати, ймовірно, до кінця грудня оголосять черговий пакет військової допомоги Україні. Про це заявив координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

Відповідаючи на питання журналістів, чи оголосить президент Джо Байден про новий пакет військової допомоги Україні під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, яка відбудеться 12 грудня, Кірбі сказав:

«Я не хочу випереджати президента, але, як ви знаєте, у нас залишилося не так багато тижнів цього року, щоб надати допомогу (Україні — ред.) у забезпеченні безпеки. Так що я цілком очікую, що ми оголосимо про додаткову допомогу в області безпеки до кінця місяця».

Нагадаємо, цього тижня у Сенаті США заблокували винесення на голосування законопроєкту про додаткове фінансування військової допомоги Україні.

Сенатор від Республіканської партії Джим Ріш заявив, що члени політсили у Сенаті підтримають пакет допомоги України, але після того, як демократи погодяться на заходи щодо захисту південного кордону США з Мексикою.