ГоловнеЕкономіка

У Дубаї відкрився найбільший у світі завод з переробки відходів в енергію

У Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) 4 липня відкрився найбільший у світі завод із переробки відходів в енергію вартістю понад $1 млрд. Про це повідомив голова Виконавчої ради емірату Хамдан бен Мухаммед бен Рашид Аль Мактум у Twitter.

«Я був присутній на відкритті у Варсані найбільшого та найефективнішого у світі заводу з переробки відходів в енергію вартістю 4 млрд дирхамів ОАЕ (близько $1,08 млрд -ред)», — зазначив він.

За словами наслідного принца Дубая, завод може переробляти два млн тонн відходів на рік без негативного впливу на довкілля. Він здатний виробляти 220 МВт·год електроенергії, якої вистачить обслуговування 135 тис. одиниць житла.

Зазначається, що у 2021 році ОАЕ оприлюднили стратегічну ініціативу Net Zero 2050, спрямовану на досягнення вуглецевої нейтральності країни до 2050 року. У рамках цієї ініціативи основний акцент робиться на використання екологічно чистих джерел енергії. Станом на грудень 2022 року, ОАЕ за 15 років вклали понад $40 млрд у такі проекти.

Нагадаємо, минулого року сумарна встановлена ​​потужність сонячних електростанцій (СЕС) у світі зросла на рекордні 25% порівняно з 2021 роком.

Також повідомлялося, що ЄС встановив рекорд із виробництва відновлюваної енергії. У період з березня по вересень 2022 року майже чверть електроенергії у країнах Євросоюзу було вироблено за рахунок сонячної та вітрової енергії.