ГоловнеЕкономіка

У Франції на тлі спеки відключили ядерний реактор

Французька енергетична компанія EDF у понеділок, 21 серпня, відключила свій ядерний реактор Golfech 2 потужністю 1,3 гігавата поблизу міста Тулуза через надмірно спеку. Про це повідомляє Reuters.

Річкова вода, яка використовувалася для охолодження реактора, перевищила максимальну температуру через надто спекотну погоду.

Температура води на двох інших станціях уздовж річки Рона на південному сході країни до 24 серпня перевищуватиме урядові рекомендації щодо охолодження ядерних реакторів. Раніше EDF оголосила про виробничі попередження на АЕС Bugey.

21 серпня метеорологічна служба Франції оголосила помаранчевий рівень небезпеки для половини території країни. Температура повітря сягне 35-38 градусів за Цельсієм у більшості департаментів, тоді як пікові значення 40 і вище градусів за Цельсієм очікуються на південному заході та у долині Рони.

Міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо не відкидає введення червоного рівня небезпеки у деяких південних департаментах.

Нагадаємо, кліматологи офіційно визнали липень 2023 року найспекотнішим місяцем в історії на Землі. За словами вчених, на цьому спека не закінчилась і до кінця року людству слід очікувати нові хвилі потеплінь.