ГоловнеСоціум

У Гвардії наступу з’явилася ще одна бригада

До штурмових бригад Гвардії наступу 11 квітня приєдналася вже дев’ята — нею стала харківська Хартія. Про це сьогодні під час єдиного телемарафону повідомила заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

За її словами, через велику кількість відправлених добровольцями запитів було ухвалено рішення створити нову бригаду.

«Ця бригада буде дев’ятою у складі Гвардії наступу та сьомою бригадою у Національній гвардії України. Вже розпочато набір до Хартії», — розповіла заступник міністра.

Заявку можна подати або через сайт МВС, де можна ознайомитися детальніше з інформацією про етапи відбору, про навчання, яке відбуватиметься, або за допомогою ЦНАПів, де також можна подати свої документи офлайн.

Павліченко зазначила, що рівень відбору кандидатів у Гвардію наступу є досить високим. Проте кандидати, які все ж таки мають велике бажання вступити до того чи іншого підрозділу Гвардії наступу, можуть покращити свою фізичну підготовку шляхом тренувань і приєднатися до штурмових бригад.

Підготовка бійців триває кілька місяців. Спершу вона проходить в індивідуальному режимі, адже велика кількість добровольців раніше не служила в армії. Наступний етап навчань уже у складі підрозділу, у якому бійці нестимуть службу.

Нагадаємо, на початку лютого МВС почало формувати штурмові бригади Гвардії наступу. Нові підрозділи спрямовані на посилення Сил оборони та звільнення окупованих Донецька, Луганська та Криму.