ГоловнеСоціум

У Києві тестують мобільний «пункт незламності»

У Києві пройшов успішне тестування пілотний проект організації мобільних пунктів незламності. Про це повідомляє прес-служба КМВА.

Повідомляється, що мобільний «пункт незламності» створено на базі двосекційного автобуса Мерседес.

«Він розрахований більш ніж на 100 осіб, оснащений автономним електроживленням (потужні гелієві акумулятори), опаленням з термічним захистом вікон, супутниковим інтернетом, водою, гарячими напоями, медичним обладнанням для першої допомоги. Цей автобус може безперервно функціонувати як пункт незламності понад три доби. Для цього його спеціально переобладнали у Німеччині та нещодавно передали Києву», — йдеться в повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що дуже складна зима залишилася позаду, але слід бути готовими до різних сценаріїв.

«Взимку ми наростили потужну систему пунктів незламності. Зараз більшість таких стаціонарних пунктів буде переведено в «сплячий режим». Тобто, у разі потреби, швидко повернуться до виконання своєї функції, а поки що розвантажать приміщення для повноцінної реалізації своїх безпосередніх завдань. Однак певних загроз ми не знімаємо. Тому зараз втілюємо в життя нову ідею — «не мешканець шукає «пункт незламності», а «пункт незламності» сам знаходить киянина».

Ось цей мобільний «пункт незламності» на базі двосекційного автобуса здатний в найкоротші терміни прибути в місце, де виникли труднощі», — уточнив Попко.

Мобільний «пункт незламності» забезпечений теплом, інтернетом, електроживленням, водою та багатьом іншим.

Нагадаємо, влада Чернігова призупинила роботу «пунктів незламності». На Буковині частина «пунктів незламності» також призупинила роботу.