ГоловнеСвіт

У НАТО назвали суму контрактів на боєприпаси

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО має рамкові контракти на боєприпаси на суму 2,4 млрд євро, які охоплюють 155-мм артилерію, протитанкові керовані ракети та боєприпаси для основних бойових танків. Про це він заявив на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві.

“НАТО вже багато років проводить спільні закупівлі. Сьогодні я можу підтвердити, що НАТО має рамкові контракти на основні боєприпаси на суму 2,4 мільярда євро, включаючи тверді замовлення на 1 мільярд євро. Це охоплює такі можливості, як 155-мм артилерія, протитанкові керовані ракети та боєприпаси для основних бойових танків”, — зазначив Столтенберг.

За його словами, це допоможе членам Альянсу поповнити свої запаси, тоді як вони продовжують підтримувати Україну. Він також привітав заяву про те, що Україна та Сполучені Штати планують спільно виробляти системи.

Генсек НАТО нагадав, що з моменту вторгнення Україні було виділено майже 100 млрд євро, половина з яких надійшла від США, а інша — від європейських країн-членів та Канади.

Він додав, що провів із Володимиром Зеленським важливу розмову щодо наступних кроків для підтримки НАТО.

Нагадаємо, у США заявили, що НАТО збільшує виробництво боєприпасів.

Раніше у Європарламенті схвалили механізм оборонних закупівель.