ГоловнеПолітика

У Путіна п’ята поразка з початку війни — Кулеба

Україна вистояла та перемогла зимовий терор російського президента Володимира Путіна. Євросоюз також не змерз без газу з РФ, незважаючи на «московський регіт». Про це написав глава МЗС Дмитро Кулеба у Facebook.

«1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення – Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламними», – зазначив Кулеба.

За його словами, «переміг і ЄС, який попри московський регіт, також не замерз без російського газу».

«Росії одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами», — написав міністр.

За словами Кулеби, перша поразка в агресора була тоді, коли Україна з перших хвилин наступу не дала Путіну паралізувати себе страхом.

«Друга – коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ні за три дні, ні за сім, ні за місяць, ні за рік. І ніколи не впаде», – заявив міністр.

Третю поразку було завдано РФ на дипломатичному фронті, підкреслив глава МЗС, а четверта поразка – втрата Росією великої кількості окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ та інших Сил оборони.

«До остаточної перемоги ще важкий шлях. Але ми з вами вже знаємо, як перемагати. Маємо щодня працювати для неї та вірити в Україну», – резюмував Кулеба.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна витримала російський енергетичний терор та зуміла забезпечити громадян теплом під час зими в умовах постійних обстрілів.