ГоловнеСвіт

У США роздумують про передачу Україні ББМ Stryker

США можуть передати Україні бойові броньовані машини Stryker в рамках пакету допомоги. Про це повідомляє Politico з посиланням на неназваного чиновника у Пентагоні.

Зазначається, що Страйкери можуть бути частиною наступного пакету військової допомоги. Адміністрація може оголосити про новий пакет наприкінці наступного тижня приблизно під час наступного засідання Контактної групи Рамштайн.

Остаточного рішення про їх передачу ще не ухвалено, і відправку в Україну нового типу бойових машин можуть дещо відкласти.

«Українцям потрібні бронетранспортери, і, якщо не рахувати інших країн, які їх надають, це те, що у нас є на озброєнні. Він не такий гарний, як Bradley для танкового бою, але вдалий для захисту піхоти у ближньому бою», — сказав представник Міноборони США.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що США передадуть Україні БМП Bradley, а ФРН – Marder.

Stryker є восьмиколісними бойовими броньованими машинами, створеними General Dynamics Land Systems. Вони відрізняються гарною прохідністю пересіченою місцевістю. Машини Stryker призначені для оснащення механізованих бригад Армії США, створені на початку 2000-х років та застосовуються для транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою. На бронемашині встановлюється дистанційно керована башта Protector RWS, в яку вмонтований 12,7-мм кулемет M2 Браунінг (боєкомплект 2000 патронів), або 7,62-мм кулемет M240 (4500 патронів), або 40-мм автоматичний гранатомет Mk19 (448 гранат). Крім того, на встановленні розміщуються шість димових гранатометів.