ГоловнеПолітика

У ЗСУ з’явилися нові зразки зброї

На озброєння ЗСУ прийняті чергові іноземні артсистеми і міномети. Про це повідомило Міністерство оборони.

Йдеться про артилерійські системи і міномети іноземного виробництва. Зокрема, 152 мм самохідну гармату-гаубицю VZ.77 DANA, 152 мм самохідну гармату Zuzana-2, 155 мм саморухому гаубицю TRF1, 105 мм гаубицю M101, 120 мм міномет M/41D, 82 мм міномет EM-82, 82 мм міномет Warrior 82.

«Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного ОВТ (озброєння та військової техніки) на озброєння Збройних Сил України. Під час війни у нас немає зволікань. Процедура достатньо проста, де ключовим чинником є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги», – зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, оскільки переважна більшість наданого ОВТ уже кодифіковано в Альянсі, то в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони України.

Всього з 24 лютого 2022 року прийнято на озброєння і допущено до експлуатації у ЗСУ 246 зразків озброєння та військової техніки. Це у сотні разів більше ніж у будь-який рік з моменту незалежності України.

В їх числі також допущено до експлуатації і 82 зразки безпілотних авіаційних комплекси.

Раніше повідомлялося, що Укроборонпром взявся за освоєння «натівських» снарядів.