ГоловнеСоціум

У ЗСУ заявили, що можуть залучати до служби іноземців

Іноземці можуть служити у Повітряних силах ЗСУ, бути пілотами або працівниками інженерно-авіаційного складу, якщо вони мають військово-облікову спеціальність. Про це заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що з початку війни тисячі іноземців виявили бажання приєднатися до ЗСУ.

«Було дуже багато заявок від людей, пов’язаних з авіацією. Це українці, які працюють за кордоном на різних типах авіаційної техніки. Усі пропонували свою допомогу, щоб стати на захист України. Серед них були і громадяни інших держав», — сказав речник.

Він нагадав, що у ЗСУ є іноземні легіони, які залучаються до боротьби проти російської агресії на боці України.

«Так чому б ні. Якщо є військово-облікова спеціальність як пілот, інженерно-авіаційний склад, то ці люди можуть ставати на цілком законних підставах військовослужбовцями ЗСУ», — зазначив Ігнат.

Він також зазначив, що потреба в таких фахівцях може зрости після того, як у розпорядженні українських військ з’являться нові літаки.

«Якщо у нас з’являться F-16 або інші зразки техніки, то, можливо, з’являться іноземці. Тому що навіть досвід людей, які мають великий стаж роботи з цією технікою, знадобиться і щодо інструктажу», — сказав він.

Раніше в четвер стало відомо, що Україна отримала чотири МіГ-29 зі Словаччини. Загалом таких літаків буде 13 одиниць.

Також сьогодні повідомлялося, що Україна запросила у Фінляндії винищувачі F-18.