ГоловнеЕкономіка

Україна братиме участь у будівництві зернового терміналу в нігерійському порту Леккі

Міністерство аграрної політики та продовольства України та міжнародна компанія Lagos Free Zone (Tolaram Group) підписали Меморандум про взаєморозуміння і спільну участь у проекті зернового терміналу в порту Леккі у Нігерії.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Підписання відбулося в Лондоні, на полях Конференції з питань відновлення України.

«Співпраця Мінагрополітики та Lagos Free Zone Company буде спрямована на створення необхідної інфраструктури для забезпечення подальшого безперервного постачання української агропродукції як до Нігерії, так і до всього Африканського континенту. З основною метою — забезпечити продовольчу безпеку у регіонах, які найбільше цього потребують», — наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, який підписав меморандум від Мінагрополітики.

Він додав, що український аграрний сектор продовжує відігравати важливу роль у забезпеченні міжнародної продовольчої безпеки, особливо зважаючи на факт росту чисельності населення у світі.

ЦТС писав, що в січні поточного року в Нігерії розпочав роботу Lekki Deep Sea Port, перший повністю автоматизований глибоководний порт країни, здатний обробляти 2,7 млн TEU на рік. Це спільний проект урядів Нігерії та штату Лагос, власника вільної зони Лагосу компанії Tolarams Group (Сінгапур) та China Harbour Engineering Company (CNEC).

Також у січні Нігерія запропонувала Україні створити логістичний хаб для постійних поставок зерна та продуктів харчування.