ГоловнеСоціум

Україна готує інфраструктуру для бойових західних літаків

В України є план навчання пілотів та інженерів, які б керували і обслуговували західні бойові літаки. Київ також готує для цих літаків відповідну інфраструктуру, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, інформує «Радіо Свобода».

«Наші пілоти разом з колегами будуть аналізувати, скільки часу і засобів потрібно, щоб організувати цю підготовку. Невідомо, де і на якому типі літака вона проходитиме, але процес іде..Міноборони і Мінінфраструктури вже готують інфраструктуру для прийняття вибагливої західної техніки», – розповів речник про підготовку українських пілотів у США.

За його словами, Вашингтон хоче зрозуміти рівень українських пілотів, наскільки філософія управління радянською технікою відрізняється від філософії управління західною технікою.

Два українські пілоти дійсно зараз перебувають в Сполучених Штатах Америки, однак не на навчанні, а проходять ознайомлення з американськими фахівцями для дослідження рівня знань та умінь українських фахівців, які в майбутньому можуть розпочати навчання, заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.