ГоловнеПолітика

Україна має намір домогтися виключення РФ із Ради безпеки ООН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде наполегливою у питанні виключення Росії з Ради безпеки ООН, і це станеться. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«Це не швидкий процес, тому що потрібно повністю перезавантажити Раду Безпеки ООН для того, щоб виключити з неї Росію. Але і це станеться. Головне, бути наполегливими і робити те, що ми робимо. А цей місяць, який Росія головує в Раді безпеки ООН» ми максимально використовуємо для того, щоби наблизити цю мету», — сказав Кулеба.

Він також зазначив, що Україна стала першою державою, яка поставила питання нелегітимності членства РФ у Раді безпеки ООН, хоча це питання актуальне вже не перший рік.

Нагадаємо, що з 1 квітня розпочався місячний термін, протягом якого головою Ради безпеки ООН буде Росія, яка є також постійним членом цього органу. Усього в Раду безпеки ООН входять 15 країн, з яких п’ять — постійно (РФ, Китай, США, Велика Британія та Франція).

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що якщо Росія все ж таки головуватиме в Раді безпеки ООН, то її потрібно загнати в кут за допомогою процедур і не дати можливості просувати помилкові наративи про війну проти України.

А 14 квітня стало відомо, що США не видали візи делегації РФ, яка головує в Раді безпеки ООН.