ГоловнеСвіт

Україна просить ЄС ввести санкції проти російських виробників ракет

Україна передала європейським партнерам перелік російських компаній, залучених до виробництва ракет, для включення їх у черговий санкційний пакет. Про це на спільному засіданні уряду України і Європейської комісії заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

«До десятого пакета, на думку України, мають увійти перегляд цінової стелі на російську нафту, блокуючі санкції проти виробництва російських ракет і безпілотних літальних апаратів. Я надіслав листа моєму колезі Жозепу Боррелю з конкретними пропозиціями України і переліком російських компаній, залучених до виробництва російських ракет», – сказав Кулеба.

Голова МЗС також зазначив, що Україна вдячна партнерам за надання систем протиповітряної оборони, які дають змогу збивати ракети, але потрібно максимально «придушити» можливість Росії їх виготовляти.

Раніше повідомлялося, що ЄС ухвалить десятий пакет санкцій до 24 лютого.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський очікує, що 10-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії обмежить її можливості виготовляти ракети, а також вплине на її ядерну галузь та енергетику.

Своєю чергою голова МЗС Дмитро Кулеба розкритикував проект 10-го пакета санкцій ЄС. На його думку, цей проект поки що недостатньо сильний.