ГоловнеСоціум

Україна та Польща випускатимуть танкові снаряди

Одне з підприємств державного концерну Укроборонпром та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125 мм. Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Зважаючи на високі ризики російських ракетних ударів по підприємству Укроборонпрому, розглядаються виключно польські міста для створення нового виробництва», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що над виробництвом снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців із відповідними компетенціями та досвідом.

«Це ще один крок до подальшого зміцнення партнерства між Україною та Польщею в оборонній сфері», — зазначили у концерні.

Там нагадали, що нещодавно Укроборонпром почав виробляти 125 мм боєприпаси для танкової гармати спільно з однією з країн НАТО. Тепер таке виробництво буде налагоджено у двох країнах Альянсу.

Також у березні стало відомо, що ЗСУ отримали перші вітчизняні 122-мм снаряди. Їх також виробляють у кооперації із країною НАТО.