ГоловнеПолітика

Україна та Румунія вперше проведуть Чорноморську конференцію безпеки

Україна ініціювала проведення з Румунією першої Чорноморської безпекової конференції. Вона відбудеться 12-13 квітня у румунській столиці Бухаресті. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Захід відбудеться у рамках діяльності Міжнародної Кримської платформи – механізму, спрямованого на звільнення Криму, відновлення чорноморської, європейської та глобальної безпеки.

Організаторами конференції виступлять МЗС України, Міноборони України, МЗС Румунії та Міністерство нацоборони Румунії у партнерстві із Центром оборонних стратегій України.

У заході візьмуть участь міністри закордонних справ та міністри оборони, голови міжнародних інституцій, чиновники та незалежні експерти, які представляють учасників Міжнародної Кримської платформи.

У ході конференції вони проаналізують вплив повномасштабного вторгнення РФ на безпекову ситуацію в Чорноморсько-Азовському регіоні та світі, обговорять можливу стратегію відповіді на виклики та погрози, а також основи майбутньої конфігурації системи безпеки в регіоні.

Зазначимо, німецька компанія-виробник озброєнь Rheinmetall будує центр логістики та ремонту бойової техніки в румунському місті Сату Марі для обслуговування озброєнь, поставлених Україні, причому вже цього місяця він почне працювати.