ГоловнеЕкономіка

Українське Дунайське пароплавство готує до повної модернізації перші суховантажні судна

Планується частину робіт виконати в Україні, іншу — на верфі, де судна були збудовані.

Українське Дунайське пароплавство готує до повної модернізації перші суховантажні судна, пише ЦТС.

«Оглянули корпус теплохода «Капітан Бабкін». Це одне з чотирьох самохідних суден, що мають пройти глибинну модернізацію та заміну двигунів. Попередній висновок фахівців — корпус зберігся непогано і може прослужити ще багато років. Це означає, що повна модернізація судна з заміною двигунів є економічно виправданою», — зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Наразі триває процес зачистки «Бабкина»: демонтується внутрішня начинка — валолінії, гвинторульовий комплекс. На базі старого корпусу буде фактично побудоване нове судно з автоматизованою системою управління, потужними та економічними двигунами, комфортними умовами для перебування екіпажу.

Планується частину робіт виконати в Україні, іншу — на верфі, де судна були збудовані.

Зазначається, що для того, щоб підприємство могло впоратись із зростаючим навантаженням, — одночасно виконувати великий обсяг поточних докових ремонтів, будувати нові баржі, забирати з відстою несамохідний флот та готувати його до модернізації, потрібно провести реконструкцію сліпу.

«Тендер на проєкт реконструкції вже проведений. Роботи мають початися ще цього року. Розглядаємо і плани ремонту кранового господарства», — додав Москаленко.