ГоловнеСоціум

Українські пілоти прибули до США на тестування

У США прибули два українські пілоти для тестування їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16. Про це повідомляє NBC.

Наголошується, що оцінка навичок українських пілотів проводиться на симуляторах на військовій базі в Тусоні, штат Арізона, і може бути продовжена залученням інших українських пілотів.

Видання повідомляє, що американська влада затвердила приїзд ще 10 українських пілотів до США для проходження подібної оцінки вже цього місяця.

Це перше відрядження українських пілотів у США для проходження оцінки їхніх навичок американськими військовими тренерами. Зазначається, що головною метою є покращення навичок пілотів та визначення терміну необхідного тренування.

«Програма має на меті оцінку їхніх здібностей як пілотів, щоб ми могли краще радити їм, як використати надані їм можливості», — заявив чиновник адміністрації США.

Водночас два представники адміністрації наголосили, що це не тренувальна програма, і українські пілоти не керуватимуть жодними літаками під час перебування у США. Пілоти матимуть симулятор, що може імітувати польоти різних типів літаків.

При цьому акцентується, що жодних планів щодо передачі F-16 Україні поки що немає.

Раніше у США повідомили, що країни-союзники України можуть передати ЗСУ винищувачі F-16 та далекобійну зброю у вирішальний переломний момент війни.

Нагадаємо, що, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, ініціатива щодо передачі західних винищувачів Україні вже існує, тож залишилось тільки організувати «літакову коаліцію».