ГоловнеЕкономіка

«Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди

Виробництво з міркувань безпеки перемістили за кордон.

Державний концерн «Укроборонпром» почав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати. Про це пресслужба підприємства написала на своїй сторінці в Facebook, зауваживши, що це вже другий тип боєприпасів, які концерн виготовляє у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Там розповіли, що на замовлення Міноборони Силам оборони вже поставлено першу партію цих снарядів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80.

«Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду 125 мм, — повідомляють в «Укроборонпромі». — З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь наші люди: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо».

Нагадаємо, на початку лютого «Укроборонпром» заявив, що разом з однією з держав-членів НАТО концерн почав виготовляти міни калібру 120 мм для Сил оборони. Ці боєприпаси стали першим продуктом спільного виробництва України та держави Північноатлантичного Альянсу.